Stella4U2, een mooie traditie!

Elk jaar gaan onze leerlingen van de derde graad een dag de sociale toer op. Onder het motto "Stella4U2 (Lees: Stella for you too)" draaien ze een hele dag mee in een rusthuis, op een school enz. Voor velen van hen is dat een hele leerrijke ervaring. Sommigen vinden er zelfs hun roeping!

Elyne Anthonissen (5 STWa) beleefde een onvergetelijke dag in Berkenbeek: 

"Op 3 mei kreeg ik dankzij Stella4U2 de kans om eens mee te draaien in het bijzonder onderwijs Berkenbeek. Wat een mooie kans!

's Morgens begonnen we met een rondleiding en belangrijke informatie over Berkenbeek. Het is niet makkelijk om te begrijpen waar alle 'types' precies voor staan, maar dankzij het overzichtelijk bundeltje lukte dit zeer goed.

Na de eerste speeltijd splitste de groep  en gingen we ieder naar ons opgegeven type. Ik had de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen in klasje van type 9 (kinderen met autisme). Ik kreeg meteen een warm gevoel. Niet alleen door de hartverwarmende ontvangst van de leerkrachten, maar ook door de kindjes. Ik werd direct door hen opgenomen in de klasgroep en al snel werd ik 'Juf Elyne' genoemd. Samen knutselden, lazen en speelden we. Ik genoot er zelf enorm van. Rond mij zaten allemaal blije, nieuwsgierige gezichtjes. Daar word je toch vrolijk van?

Tijdens de middag mocht ik 'waken' over één van de vele speelplaatsen. Na de middag bracht ik samen met mijn toegewezen klasje een bezoekje aan de landenmarkt. Hier kregen we informatie (over verschillende landen) van oudere medeleerlingen en konden we al eens een hapje en drankje nuttigen. Toen de dag ten einde liep, mocht ik met een kindje naar de 'snoezelruimte'. Dit is een ruimte waar kinderen tot rust kunnen komen.

Daarna was het tijd om afscheid te nemen, helaas. Al die lieve gezichtjes, mooie complimenten en prachtige ervaringen zal ik voor altijd onthouden! Ik weet het nu heel zeker: ik ga er alles aan doen om leerkracht in het bijzonder onderwijs te worden. Want vandaag heb ik gezien wat je er voor over moet hebben, maar ook wat je er voor terugkrijgt...

Kortom: Het was een meer dan geslaagde dag! Dank je wel, Stella en Berkenbeek!"

Dank je wel, Elyne, voor dit mooie verslag!

Blog categorieën