Een avond vol gedichten

In het najaar werkten al onze leerlingen binnen de lessen Nederlands of PAV rond poëzie. Het thema van de gedichtendag van dit jaar 'Theater, uitstromend in het pluche van de zetel' prikkelde de fantasie en gevoel voor taal van onze leerlingen over alle graden heen. Meer dan 200 leerlingen wilden ook meedingen aan de tweejaarlijkse poëziewedstrijd, georganiseerd door de cultuurraad van de gemeente Wuustwezel. De vijfkoppige jury, waaronder twee leerkrachten van onze eigen school, nomineerden hieruit maar liefst 9 gedichten waaruit 3 laureaten zouden bekend gemaakt worden op poëziedag zelf.

Deze 9 leerlingen, die anoniem - want volgens pseudoniem - werden verkozen, bleken uit 5 verschillende jaren te komen en da's toch opmerkelijk. We lijsten ze even voor u op, met pseudoniem en titel van het gedicht erbij:

  • JKops: ‘Leven is een poppenkast’             Stephanie Jacobs (6STWc)
  • Oslo: ‘Theater’                                            Noor Loopmans (5STWc)
  • Regenboog Fristi:’ Als ik naar buiten ga’    Stanneke Verdijck (3STWb)
  • Snebbir q: ‘Theatervloer’                             Paulien Ribbens (6STWd)
  • Lottie Prottie: ‘Diepgang’                             Lotje Izeboud (4STWd)
  • Amphite: ‘Licht is donker’                             Zoë Beyers (6STWd)
  • Matteo Timmermans: ‘Dit is het moment’    Britt Augustijns (6STWd)
  • Octopusje: ‘Niemand die het ziet’                 Gwenn Van Der Steen (4H)
  • RAFC: ‘Het theater’                                      Verhavert Mathyro  (2H)

 Een cultuurrijke avond waarop zowat alle soorten podiumkunsten werden getoond aan een volle Kadans, waaronder voordracht, klassieke muziek en dans, boeide jong en oud. De zenuwen werden natuurlijk het strakst gespannen toen de genomineerden allen hun gedicht voordroegen en de laureaten werden bekend gemaakt. Paulien Ribbens, Britt Augustijns en Gwenn Van Der Steen mochten uiteindelijk in de categorie 'Jongeren' (12-18 jaar) oververdiend hun (geld)prijs en gepersonaliseerde poëzieposter (met hun eigen gedicht!) in ontvangst nemen.

Als school zijn wij enorm fier op alle deelnemers die het aangedurfd hebben hun gedicht in te zenden. We vinden het zeer moedig van alle genomineerden om aanwezig te zijn en helemaal alleen hun gedicht voor te dragen voor een voor hen toch grotendeels onbekend publiek. En zo schitterde de ster van 't Stella die avond zeer fel aan de Wuustwezelse hemel.

  

      

  

      

Blog categorieën