De vernieuwing van ons eerste jaar is een succes!

Nieuwe schooljaar: Op zoek naar Stellasterren

Artikel van GVA-online van 3 september 2017 door Neel Vermeiren

Nieuwe schooljaar: Op zoek naar Stellasterren

Foto: LV

WUUSTWEZEL - De eerstejaars van Stella Matutina verzamelden op de speelplaats voor een gezamenlijk fotomoment met Stellasterren die ze gingen zoeken samen met de tweedejaars. 

Dit jaar telt de school maar liefst 25 eerstejaars meer dan vorig jaar op 1 september. “Het totale aantal eerstejaars dit schooljaar is 96, een aantal waar wij heel blij van worden”, zegt communicatieverantwoordelijke Leen Vermeiren. “We hebben dan vorig schooljaar ook alles op alles gezet om ons eerste jaar een grondig facelift te geven door te gaan werken met verschillende niveaugroepen voor Frans en wiskunde en door onze leerlingen 1 namiddag per week workshops aan te bieden om hun talenten en interesses beter te leren kennen en zo de studiekeuze na de eerste graad te vergemakkelijken.”

Het concept is splinternieuw en heel spannend voor iedereen. Het directieteam heeft dit nieuwe concept vorig schooljaar in alle Wuustwezelse lagere scholen persoonlijk voorgesteld aan de leerkrachten van het zesde leerjaar en blijkbaar is het enthousiasme goed overgekomen bij hen. De infodagen bleken heel succesvol. Ouders en leerlingen reageerden zeer enthousiast en dat vertaalde zich dus ook in de inschrijvingen. “We beginnen dit schooljaar met een zeer goed gevoel!”

Blog categorieën